Lect. Univ. Dr. Daniela Moza

Lect. univ. dr. Daniela Moza este cadru didactic titular al Departamentului de Psihologie începând din anul 2019 (a fost cadru didactic asociat încă din 2013). A studiat psihologia (licență și masterat) şi economia (licenţă) la Universitatea de Vest din Timișoara unde a obținut și doctoratul în psihologie, în anul 2018, cu teza Cultural bases of individual happiness/Fundamentele culturale ale fericirii individuale. În perioada 2019-2020 a efectuat un stagiu de cercetare postdoctorală în cadrul aceleași universități. Cercetările sale sunt predominant interculturale și implică colaborări cu cercetători din diverse țări.

CV complet

1) Psihologia vârstelor adulte și a îmbătrânirii, cu un accent pe testarea teoriilor standard în context cultural românesc și intercultural, pentru a explora specificitatea culturală în raport cu universalitatea.
2)  Psihologia religiei, cu un accent special pe specificitățile culturale și diferențele de vârstă în ceea ce privește influențele religiozității asupra conceptului de sine, stării de bine și sănătății fizice și mintale.
3) Influențe culturale asupra stării de bine subiective și fericirii în diferitele etape de vârstă ale adulților.
Lista completă a publicațiilor poate fi consultată accesând linkurile către profilurile de autor de pe următoarele site-uri: 
  1. Premii

    Distincţia "Profesor Bologna" din partea Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), acordată în cadrul celei de-a X-a ediții a Galei Profesorului Bologna, organizată sub Înaltul Patronaj al preşedintelui României, la București, în 2017.

    Premiu de excelenţă în cercetarea doctorală, primit în cadrul proiectului POSDRU/187/1.5/S/155559 "Cercetări doctorale multidisciplinare competitive pe plan european" (CDocMD).

Contact

Birou: 233 (UVT)
E-mail: daniela.moza@e-uvt.ro