Facultatea de Sociologie și Psihologie este o facultate cu caracter inter şi trans-disciplinar, ce reuneşte specialişti din patru domenii principale ale ştiinţei: asistență socială, psihologie, sociologie și științe ale educației.

În activităţile de formare sau de cercetare studenţii şi colaboratorii noştri vor întâlni frecvent parteneri din străinătate (Universităţile din Bremen, Angers, Sorbonne-Paris 4 Gdansk, Wageningen, Tubingen, Gottingen, Pisa etc) care sprijină în mod constant programele noastre de predare şi cercetare prin numeroase burse pentru studenţi şi profesori.


Asistență Socială - ZI și ID
Asistență Socială - IDD (platformă)

În cadrul specializării noastre există pentru anul universitar 2018-2019 două locuri de studiu la programul de asistență socială cu dublă diplomă, romano-germană.
Mai concret studenții care se vor califica pentru aceste locuri vor studia anul al II-lea la Branderburgische Technische Universität Cottbus (BTU Cottbus), disciplinele respective urmând să fie desigur recunoscute la UVT, astfel încât să poată fi încheiat studiul după trei ani (șase semestre). Condiția cunoașterii limbii germane nu este totuși obligatorie pentru calificare, departamentul nostru și universitatea germană parteneră urmând să ofere posibilitatea studiului limbii încă din anul I.
Vă așteptăm cu drag.